Nieuwsbrief November 2023

Voordat alle feestdagen losbarsten vinden jullie deze nieuwsbrief weer in je mailbox. Hieronder onder andere de trainingstijden in de kerstvakantie, een bericht van het bestuur over de ALV, wedstrijdverslagen van de wedstrijdzwemmers én we hebben er weer een aantal geslaagden bij. En natuurlijk viert ZV de Meer ook Sinterklaas!


Pietentraining

Zondag 3 december vieren we het Sinterklaasfeest in het zwembad. Alle leden tot en met 12 jaar zijn uitgenodigd om te komen trainen tussen 9.30 en 11.00 uur. We zullen een leuke Pietentraining verzorgen. Sinterklaas heeft deze ochtend helaas andere verplichtingen, maar pieten zullen er zeker zijn!

Kerstvakantierooster en Sinterklaas

Dinsdag 5 december: GEEN TRAINING (Sinterklaas)
Zondag 24-12-2023 tot en met dinsdag 02-01-2024: GEEN TRAINING
Woensdag 3-1-2024: van 17.00-18.00 SuperSpetters (GEEN SUPERZWEMMERS)
Vrijdag 5-1-2024: van 18.00 tot 19.00 uur: Wedstrijdzwemmen
Zondag 7-1-2024: 8.30 – 9.30 Masters; 9.30 – 10.30 SuperSpetters; 9.30 – 10.30 Vrij zwemmen SuperZwemmers

ALV en oproep

De ALV van 16-11-2023 is achter de rug en wij willen iedereen bedanken die er bij aanwezig was. Het seizoen is 2022-2023 is afgesloten en het budget voor 2023-2024 is gedeeld. De notulen van de ALV zijn ondertussen
opgemaakt. Mocht je de notulen willen inzien, dan kun je deze opvragen via voorzitter@zvdemeer.nl. De notulen zullen bij de volgende ALV uiteraard ook worden verspreid.

Wij als bestuur hebben wel een punt van aandacht:

Het bestuur bestaat op dit moment uit een voorzitter en een penningmeester. Dit is tijdelijk toegestaan, maar niet voor langere periode. Een bestuur moet formeel uit een voorzitter, penningmeester en secretaris bestaan. Daarom doen wij wederom een dringend verzoek aan jullie:

We zoeken per direct een secretaris!

Wat houdt deze functie in/ wat wordt verwacht van een Secretaris:

 • Ondersteuning geven aan / zitting hebben in het bestuur
 • Inspraak over de vereniging
 • Notuleren van vergaderingen incl. ALV (ongeveer 6x per jaar)
 • Uitsturen van de Agenda voor de ALV
 • Informatie voor de nieuwsbrief vergaren en zorgen dat de nieuwsbrief op tijd kan worden
  verstuurd (alleen broninformatie, Marleen van de Ledenadminstratie verzorgt de
  nieuwsbrief verder)

Mocht je met ons over bovenstaande functie in gesprek willen, stuur dan een mail naar
voorzitter@zvdemeer.nl.

Oproep Activiteitencommissie

Regelmatig organiseren wij activiteiten voor onze leden. Of het nu gaat om Sinterklaas, Kamp, de Dag van de Zwemsport of iets anders. Echter zijn we met te weinig leden en kunnen we alle hulp van enthousiaste ouders goed gebruiken. Wil je je inzetten voor de vereniging, maar hier niet dagelijks mee bezig zijn? Meld je dan alsjeblieft aan. We kunnen je hulp heel erg goed gebruiken. Aanmelden kan bij Marijke (SuperZwemmers), Jessica (moeder van Rick), Nadège (wedstrijdzwemmen) of Mirjam (SuperSpetters).

Afzwemmen SuperSpetters

Woensdag 29 november was het zover. Vijf van onze SuperSpetters zwommen af voor hun diploma’s! Deze kanjers hadden na de zomer nog net even wat extra zwemkilometers nodig, maar gelukkig was juf Chantal er om ook hen alsnog naar hun zwemdiploma te begeleiden. En wat deden ze het goed!

Ben, Tom en Alex hebben alle drie hun C-diploma binnengezwommen, Tobias heeft zijn A-diploma met B/C-certificaat en Tijn heeft zijn A-diploma binnen. Super gedaan jongens!

En misschien nog wel het allerleukste… Deze vijf kanjers gaan allemaal door met zwemmen bij de SuperZwemmers! We wensen hun heel veel plezier bij Patrick en Marijke. Goed gedaan allemaal!

Wedstrijdzwemmen

Sprintwedstrijd 4 november

Maar liefst vijf zwemmers deden voor het eerst mee met de 1ste sprintwedstrijd van dit seizoen in Geldermalsen op 4 november. Aelynn, Dylan, Madelief, Leandra en Marilou zwommen alsof ze al veel vaker aan wedstrijden hebben meegedaan. De speciale ZV de Meer Dikke Duim Medaille hebben ze dan ook dik
verdiend.

Het leuke aan de sprintwedstrijden is dat al onze zwemmers hieraan kunnen meedoen. Achter het glas in de kantine werd flink meegeleefd door onze supporters. En hoe leuk, Maura vierde haar verjaardag met ons in het zwembad. Alle ploegen hebben heel hard voor haar gezongen.

Resultaten:

 • 15x een persoonlijk record, 12x een eerste beste tijd
 • 7x een 1e plaats, waarbij een speciale vermelding voor Marilou die bij haar eerste wedstrijd 2
  keer 1e werd. Ook Lotte, Eline (2x), Merel en de gemengde 4x50vrij estafette haalde een 1e
  plaats.

Dylan behaalde bij zijn eerste wedstrijd een mooie 2e plaats. Verder ereplaatsen voor Lotte
en Eline met een 2e plaats.

 • 3e werden Ruben F, Lente, Merel en Raisa.
  We zijn heel trots op deze ploeg: elkaar aanmoedigen en vooral ook veel plezier beleven met
  elkaar.

Zwemcompetitie Deel 2 – 11 november

Wat een fantastische wedstrijd hebben we 11 november gezwommen in ons eigen bad! We zijn van de 68 verenigingen die uitkomen in de landelijke C-competitie deze ronde als 4e geëindigd. Wij komen uit in regio Oost en waren deze keer met overmacht de snelste ploeg in onze regio. Dit betekent dat we zijn opgeklommen van de 6e naar de 4e plaats! Achterstand op de nummer 1 = 1 min 26, op de nr. 2 = 17 sec en
op de nr. 3 maar 14 sec.

Na vier wedstrijden promoveren de beste drie verenigingen naar de B-competitie. Als we zo door gaan, maken we zeker een kans om te promoveren. Het is dus spannend aan de top. ☺️

In een vol bad met maar liefst 150 zwemmers en 30 officials is er maar liefst 14x een eerste beste tijd neergezet, 21x een Persoonlijk Record gezwommen en daarnaast zijn er 14 ereplaatsen behaald.

 • 1e plaatsen waren er voor: 4×100 vrij dames (Eline, Chantal, Raisa en Merel), Fynn 400 vrij en
  100 vlinder, Ruben 200 wissel en Eline 50 vrij.
 • 2e plaatsen voor: 4×50 wissel jongens (Ruben, Safouan, Fynn en Rick), Kensi op de 400 vrij en
  100 vlinder, Anniek 100 vlinder en Merel 50 vrij.
 • 3e plaatsen voor: Merel 200 wissel, Raisa 100 vlinder en Lotte op de 50 vrij en 100 rug. 🤩

Maar zoals gezegd was dit een echte teamprestatie, waar iedereen zijn steentje meer dan goed heeft bijgedragen. 💪🏼💦

Ook een dikke dank je wel voor onze vrijwilligers (officials, jury, catering, speaker, kaartjeslopers, coaches en iedereen die heeft meegeholpen). We kregen een mooi compliment van de scheidsrechter.

Regiocircuit 26 november

Sjonge wat is er weer onwijs hard gezwommen bij het regiocircuit (26-11). Samen het bad opbouwen, de organisatie van de wedstrijd en ook weer opruimen en schoonmaken. Wat een fijne groep zwemmers, ouders en vrijwilligers hebben we toch. Het was echt een feestje, de wedstrijd is soepel verlopen.

De klassementswinnaars:

 • 1e plaatsen voor, Fynn en Richard (hij gaf zichzelf een mooi cadeau op zijn verjaardag).
 • 2e plaatsen voor Chantal en Ruben F
 • 3e plaatsen voor Kensi, Merel, Anniek en Ruben Z.

Ook weer veel persoonlijke records of seizoensbest-/inschrijftijden. Kensi een verbetering van 10 sec. Chantal 1 sec, Merel 1 sec, Richard 2,3 sec, Eline 2,1 sec, Ruben F 4sec, Anniek 5 sec en Adriaan 0,3 sec, De toppers van de dag, Safouan 12 sec, Ruben Z 17 sec en Fynn maar liefst 29 seconden sneller.

Speciale aandacht voor Lente en Maura. Wat hebben ze mooie races laten zien. De 100 wissel ging heel netjes, alle keerpunten waren gelukt. De 100 schoolslag zaten hele kleine foutjes in, die helaas waren gezien door de officials. En samen in gevecht voor de winst op de 50m vrije slag en wat was dat spannend. Lente was net een fractie sneller.

Een andere hele spannende race was er tussen Richard en Ruben F op de 100m school. Ruben ging hard af, maar Richard kwam steeds dichterbij. Tot aan de finish bleef het spannend. Beiden tikten als 1e aan met exact dezelfde tijd. Het oog van de officials gaven Richard de winst.

Waterpolo

Hulpouders gevraagd voor waterpolo Langzaam groeit de groep waterpoloërs weer bij ZV de Meer. Echter kan Patrick deze groep op maandag niet alleen trainen. We zijn op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen met de kinderen die nog te jong zijn voor het D-team, maar wel heel graag willen waterpoloën. Dit is namelijk onze toekomst voor het D-team!

Wie wil er helpen training geven en helpen coachen van dit team tijdens toernooitjes. Zonder jullie hulp kunnen we niet groeien. Meld jezelf a.u.b. aan bij Patrick.

Plaats een reactie